21 Mart 2012 Çarşamba
Yogunlastirilmis Sut
Ne yazikki benim Rusya da severek yedigim bu urunu Turkiyede bulmak zor bende kendim nasil yaparim diye ararken HerGuneBirGuzellik sayfasini buldum...
Malzemeler
3 su bardagi yagli sut
1 su bardagi toz seker – bulabilirseniz esmer seker daha iyi olur
100 gram tereyagi
Vanilya
Yapilisi
Bir tencerede seker ve sutu karistirin. Orta ve kisik arasi ateste sιk sιk karistirarak sutu pisirin. Sutun uzerinden duman ciktigini gorunce, seker de tamamen eridiyse, atesi en kisiga getirin.
Amaciniz tenceredeki sutun miktarini yaklasik yariya indirmek. Sutun dibine tutmasini engellemek icin de atesin cok kisik olmasi gerekiyor. Bu islem yaklasik 2 saat surebilir. Sut miktari istedigimiz orana indiginde tereyagini ve vanilyayi ekliyoruz. Tereyagi da eriyince sutu atesten aliyoruz. Tariflerimizde kullanmadan once iyice sogumasini bekliyoruz. Eger arta kalan sutumuz varsa buzdolabinda, kapakli bir kapta muhafaza ediyoruz. Ben hemen kullanmanizi ve fazla bekletmemenizi tavsiye ederim ama 1-2 gun buzdolabinda kalmasinda bir sakinca yok.
Etiketler:
seker,
sut,
tatlandirilmis,
tereyagi,
vanilya,
yogunlastirilmis,
молоко,
сгущенное
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder