(Bu sosu buzdolabinda 1 hafta saklayabilirsiniz!)
1 1/2 bardak su
150 gram esmer seker
1/2 bardak soya sosu
150 gram esmer seker
1/2 bardak soya sosu
1 corba kasigi ezilmis sarimsak ( yada 1 tatli kasigi sarimsak sosu)
3 corba kasigi misir nisastasi
1 tatli kasigi susam yagi
3 corba kasigi misir nisastasi
1 tatli kasigi susam yagi
Yapilisi:
Butun malzemeler ufak bir tencereye konarak kisik ateste konulur, surekli karistirin (Birakin uzaklasmayi arkanizi bile donmeyin!)
Sosun rengi degisip,kivami yogunlasinca atesten alip sogumasini bekleyin.
Bu sosu et,balik ve sebzelerinizile kullanabilirsiniz. Etleri bu sosun icinde yarim saat dinlendirip marine edip sonra mangalda pisirmenizi tavsiye ederim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder